A Forma-1 heti podcastje a Beyond the grid ezúttal az F1-ben 2011 és 2015 között előbb a Williamsnél, majd a Lotusnál versenyző Pastor Maldonadóval beszélgetett.

A 2012-es Spanyol Nagydíjon meglepetésgyőzelmet arató venezuelai pilóta az interjúban többek között arról mesélt, hogy 2013 során komoly jelölt volt a Ferrarinál, mielőtt az olasz csapat Felipe Massa helyére 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent hívta vissza Fernando Alonso mellé.

“Akkor csak én voltam, én voltam az új srác az F1-ben. Úgy, mint most Verstappen, vagy Robert Kubica a maga idejében. Mindenki örömmel tárgyalt velem, mindenhol szó volt rólam” – magyarázta a leginkább veszélyes manővereiről, baleseteiről ismert Maldonado, akiben leginkább a venezuelai állami olajcég, a PDVSA évi 40 millió dolláros támogatása lehetett vonzó.

“De voltak ellentétek a szponzorok miatt, erről is tárgyaltunk. A szponzorom nyitott volt rá, hogy esetleg ne jelenjen meg az autón, vagy más márkájukkal szerepeljen, a karrierem kedvéért nyitottak voltak minden megoldásra. Egy ponton nagyon közel voltunk a Ferrarihoz, akkor arra számítottam, hogy oda is igazolok” – idézte fel.

Maldonado a három williamses és két lotusos éve alatt összesen 76 pontot gyűjtött az F1-ben, ennek egyharmada (25 pont) a 2012-es barcelonai győzelemből származott.