A Forma-1-be 2020-ban 35 év után visszatér a Holland Nagydíj, Max Verstappen szurkolói a jövő évtől már otthon buzdíthatják kedvencüket, ami nem feltétlenül tesz majd jót a pilóta második hazájában, Belgiumban tartott futamnak.

Az idei Belga Nagydíj jegyeinek 40 százalékát a szomszédból érkező hollandok vásárolták meg, a spái főszervező szerint jövőre biztosan érezhető lesz a hollandiai verseny hatása, de bízik benne, hogy a május eleji és augusztus végi időpont miatt nem lesz komoly visszaesés.

“Zandvoort visszatérésének lesz hatása, számunkra konkurencia. De az F1 szempontjából pozitív, így nekünk is jó ez. Egyszerűen csak azon kell dolgoznunk, hogy elégedetté tegyük a közönséget. Lehet, hogy kevesebb holland jön majd, ugyanakkor sok idő van a két futam között” – mondta a Belga Nagydíj főnöke, az édesapja posztját átvett Vanessa Mas.

“Semmi bajunk a Holland Nagydíjjal, őszintén kívánjuk, hogy sikeres legyen!” – tette hozzá.

Mas azt mondta, mindent megtesz majd, hogy a Belga Nagydíj jövője is biztos legyen, de a nehézségeket sem titkolta:

“Nincs olyan pénzügyi hátterünk, mint más helyszíneknek. Minden euróból kéteurónyi eredményt kell kihoznunk. Csak egy példa: a Francia Nagydíjnak több mint 20 állandó alkalmazottja van, nálunk összesen négyen vagyunk.”