Sebastian Vettel jelenlegi ferraris szerződése 2020 végéig szól, ám a tavaly ősz óta nehéz időszakot élő némettel kapcsolatban már idén tavasszal felröppent, hogy nem tölti ki az idejét az olasz csapatnál, 2019 végén búcsút inthet a Forma-1-nek.

A négyszeres világbajnok egykori Toro Rossó-s csapatfőnöke, Gerhard Berger is elképzelhetőnek tartja ezt.

“Sebastian egy nagyon intelligens fickó, az élete pedig sokrétű. Nagyon családközpontú ember, gyerekei vannak, sok pénze is van, többre pedig már nincs szüksége. A szíve a családjáé és a régi motorjai és autóié” – mondta a DPA-nak az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta.

“Könnyen el tudom képzelni, hogy egy reggel azzal kel, hogy elegem van, inkább valami mást csinálok, nagyobb élvezetet nyújtó autókat akarok vezetni, nem akarok ilyen bonyolult szabályok mellett versenyezi. Sebastiantól nem idegenek a meglepetések!”

F1: Vettel bármikor visszavonulhat? 1

Berger és Vettel a 2008-as Olasz Nagydíjon

Berger a Kimi Räikkönen helyére került új, fiatal csapattárs, Charles Leclerc és Vettel viszonyára is kitért:

“Sebastian nincs könnyű helyzetben. Fogy az ideje. Más ez, mint Michael (Schumacher) esetében volt, mert ő sokkal keményebben fogta a csapattársait – persze ezt nem lehet Sebastian hibájaként felróni. Nagyon értelmes, dolgos ember, de más alkat. A csapatvezetés dolga lenne, hogy jól működjön a páros.”