Robert Kubica Forma-1-es visszatérése természetesen óriási örömöt okozott Lengyelországban, ám a pilóta eredményeit már jóval kevésbé lehet ünnepelni, ráadásul a versenyzőt rendre elveri újonc csapattársa, a tavalyi Forma-2-es bajnok George Russell.

A Williams fiatal angolja a múlt héten azt állította, a különböző közösségi médiás felületein érkezett hozzászólások nagyjából fele a lengyel szurkolók gyűlölködő üzeneteiből áll, aminek természetesen nem örül.

A Williams a lengyel szponzor Orlen szervezésében a hétvégén Lengyelországban tartott bemutatót, Russell az utolsó pillanatban vírusfertőzésre hivatkozva az utolsó pillanatban le is mondta a megjelenést.

Kubica úgy véli, a fiatal angol rosszul értelmezi a helyzetet, és különben is, nem is lenne érdemes foglalkoznia az internetes hozzászólásokkal.

“A színpadon állva a saját fülemmel hallottam, ahogy a közönség az ő nevét is skandálta az enyémmel együtt. Tárt karokkal várták” – állította az eseményt követően.

“George láthatóan olvassa a közösségi médiás üzeneteket, én nem, szóval nekem nincs is ilyen problémám. Jó tíz éve megtanultam már, hogy ne olvassam a kritikákat. Én teszem a dolgom, az embereknek meg megvan a joga a véleményükhöz, de a Forma-1 nagyon bonyolult, nehéz valós ítéleteket alkotni” – magyarázta.