Miután tavalyi teljesítményével az egész Forma-1-es közösséget lenyűgözte, idén már a Ferrari kormányát tekergetheti Charles Leclerc. A monacóit hamar a mélyvízbe dobták azzal, hogy Sebastian Vettel mellé ültették be, de a fiatal versenyző az év eddigi részében tartotta a lépést a négyszeres világbajnokkal.

Leclerc hátránya mindössze 24 pont Vettellel szemben, és az első 12 versenyen szerzett 5 dobogója nem rossz teljesítmény annak tekintetében, hogy Vettel is csak hatra volt képes ugyanazzal az autóval. A monacói szerint Vettel egyik fő erőssége a precíziója. “Ezt már az első edzések utáni megbeszéléseken észrevettem, amikor őt hallgattam” – mondta.

“Azt hiszem, van még hova fejlődnöm” – tette hozzá Leclerc, aki Németországban és a Hungaroringen is megtörte a Ferrarit. “Örülök, hogy ilyen jól alakult a szezon első fele, legalábbis részemről. Sokat fejlődtem versenyzőként. Persze volt pár hibám, melyekből tanultam.”

“Az év elején az időmérős tempómmal akadtak gondok, szenvedtem a kvalifikációkon. Sok energiát belefektettem, és sokat javultam az utóbbi versenyeken. A futamokat tekintve nem volt probléma ezen a téren, már az elejétől kezdve jó volt a tempóm.”

“Van néhány dolog, amin mindig lehet javítani, és ez így lesz a karrierem végéig. Mindig van hova fejlődni” – zárta Leclerc mondanivalóját.