A Haasnál a versenyzők sorozatos incidensei miatt szinte garantáltan változik majd a felállás, Romain Grosjean és akár Kevin Magnussen is mehet az év végén az amerikai csapattól.

Az alakulat számára Nico Hülkenberg vagy Valtteri Bottas lehet reális lehetőség, ám egyesek a Haasnál tesztpilótaként alkalmazott Pietro Fittipaldi nevét is emlegetik, ugyanakkor a csapatfőnök, Günther Steiner azt mondja, a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája nem számíthat náluk versenyzői ülésre, hiszen nincs is elég pontja az F1-es versenyengedély, az ún. szuperlicenc kiváltására.

“Ez általános probléma a fiatal versenyzőknél” – mondta a dán Ekstra Bladetnek.

Fittipaldi a pénteki szabadedzéseken való részvétellel is gyűjthetne pontokat, de Steiner a jelenlegi helyzetben nem ültetheti a tapasztalatlan ifjoncot az autóba.

“Nálunk ez nehéz ügy, pedig amúgy megtenném. A mostani, hullámzó helyzetünkben mindkét versenyzőnknek a lehető legtöbb időt kell az autóban töltenie.”

A Haas-főnök ráadásul nem is szívesen vetne be újoncot az F1-ben:

“Idén a McLaren kockáztatott az újonc Lando Norrisszal, és bejött a dolog. De rosszul is elsülhet. Lehetőség, de nagyon kockázatos. Természetesen megtehetné a csapat, a kérdés az, hogy akarjuk-e. Ha idén újonc ülne az autónkban, egyáltalán nem tudna segíteni a gumiproblémáink kezelésében.”