Az idén még nyeretlen Ferrari csúnyán leszerepelt a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon, hiába lett ugyanis 3. és 4. Sebastian Vettel és Charles Leclerc, a vörösök több mint egyperces hátránnyal értek be a győztes Lewis Hamilton mögött.

A Scuderia egykori technikai főnöke, a ma a Forma-1 sportszakmai vezetőjeként dolgozó Ross Brawn a szokásos futam utáni értékelőjében természetesen volt csapatára is kitért.

“Nehéz hétvégéje volt a Ferrarinak, akkor is, ha Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 3-4. végzett. Az egy perc feletti hátrány túl nagy ennek a csapatnak. A pálya jellegéből tudni lehetett, hogy nem igazán fekszik majd a Ferrarinak, de azt nem, hogy ennyire, főleg a versenyen. A maximális leszorítóerőt követelő harmadik szektor részidői nagyon árulkodóak, a Ferrari messze el volt maradva a Mercedestől és a Red Bulltól.”

F1: A Ferrarinak úgy kell a győzelem, mint egy falat kenyér 1

Brawn ugyanakkor reméli, hogy a nyári szünet után a számukra kedvezőbb spái és monzai pályán talán győzhet az olasz alakulat.

“Számukra nem is jöhetne jobbkor a nyári szünet, tapasztalatból tudom, mennyire megnőhet a feszültség a Ferrarinál, ha nem mennek jól a dolgok. Nem árt majd nekik egy kicsit fellélegezni, feltöltődni. Aztán amikor újraindul a versenyzés, az autó jellegéből adódóan Spában és Monzában újra az élen küzdhet majd Vettel és Leclerc.”

“A Ferrarinak borzasztóan kellene egy futamgyőzelem – nem is a világbajnokság állása miatt, hanem egyszerűen a morál javítására, hogy bizonyítsák, küzdhetnek még a bajnoki címért, ami az ő esetükben örök elvárás.”