A 2019-es idényt katasztrofális formában kezdő Williams a frissítési csomaggal érkezett a Német Nagydíjra, de Hockenheimben nem igazán látszott előrelépés, annak ellenére sem, hogy a kaotikus verseny végén a 12. helyen leintett Robert Kubica az Alfa Romeók utólagos büntetésének köszönhetően megszerezte maga és a csapat első idei pontját.

A Magyar Nagydíj már más képet mutatott, az ifjonc George Russell a hungaroringi időmérőn a Kubica mellett mindkét Racing Pointot és a renault-s Daniel Ricciardót megverve lett a 16., majd a futamon is ebben a pozícióban ért be úgy, hogy a verseny csak egy kiesést hozott.

Russell a biztató eredmény ellenére nagyon óvatosan beszélt, egyelőre nem biztos benne, hogy valódi előrelépésről van szó, elképzelhetőnek tartja, hogy pusztán a pálya és a körülmények összjátékának köszönhették a pozitív hétvégét.

“Egyértelműen az eddigi legjobb hétvégénk. Úgy gondolom, hogy a szombat minden elvárást felülmúlt, talán még a valóságot is. Mindent kifacsartam a gyors körömből. Úgy gondolom, hogy a többiek hibáztak is, láthattuk, hogy Perez és Ricciardo incidensbe keveredett, de a mai eredmény már reális volt” – magyarázta a tavalyi Forma-2-es bajnok a Magyar Nagydíj után.

“Előrébb léptünk, de még így is nagyon messze vagyunk a többiektől, viszont ha így is folytatjuk, akkor gyakrabban lehetünk majd versenyben velük. De tény, hogy a fejlesztésekkel végigcsinált két hétvége közül az egyik katasztrofális volt, a másik meg pozitív, szóval még meg kell látnunk, hogy egyszeri dologról volt-e szó vagy sem” – folytatta.