Hajmeresztő pillanatokat élhettek át a Hungaroringen tartózkodó Ferrari-szurkolók, amikor Charles Leclerc a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjének első szakaszában majdnem ripityára törte Ferrariját.

A monacói végül továbbjutott a kvalifikáció első szakaszából, a középső etapra pedig már készen állt az autója, látható sérülés nélkül. Leclerc végül megelőzte csapattársát, Sebastian Vettelt is, és tovább javította a házon belüli időmérős statisztikáját: az utolsó öt alkalommal jobb volt a németnél.

“Nagyon szerencsés voltam, hogy folytathattam” – utalt a balesetére, és annak lehetséges következményeire Leclerc. “Köszönöm a csapatnak mindazt, amit tettek. Teljesen súlytalan volt az időmérő ezen pillanata, amikor hibáztam.”

“Két hiba két versenyhétvégén… az elsőt még talán elfogadhatónak is nevezhetném, de ez egyáltalán nem volt az” – utalt hockenheimi kiesésére a Ferrari versenyzője. “Ha a falban rekedtem volna, még rosszabb lenne a helyzet. Tanulnom kell ezekből a hibákból, ez már a második ilyen jellegű az időmérőkön” – tette hozzá, visszatekintve bakui balesetére.

F1: Leclerc hálás a csapatnak az ütközés után 1

Azerbajdzsánban, az időmérőn jobban összetört Leclerc Ferrarija

“Ott egyszerűen csak túl keményen próbálkoztam, míg most Seb éppen előttem kezdte a körét. Tudtam, hogy némi leszorítóerőt veszíteni fogok emiatt, de ez meglepett. Az én hibám volt” – magyarázta kicsúszásának okát.

“A Q3 részemről pozitívan sikerült. Fél másodperccel le vagyunk maradva – nem itt szeretnék tartani, de a körömmel összességében elégedett vagyok” – zárta mondanivalóját Leclerc.