A múlt vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíjon a hockenheimi sportbírók úgy döntöttek, egyszerű pénzbírságot – 5000 euró – szabnak ki a Ferrarira, miután a csapat első bokszkiállása után veszélyesen, a haasos Romain Grosjean útjába engedte ki a monacói pilótát.

A versenyzés szempontjából természetesen jobb volt ez, mint a szokásos 5 másodperces időbüntetés, azonban a következetlenség nagy felhördülést keltett, hiszen Monacóban Max Verstappen egy nagyon hasonló esetért megkapta a maga időbüntetését, amellyel le is csúszott a dobogóról.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azonban védelmébe vette a versenybírák döntését. “Rengeteg versenyen vannak olyan helyzetek, melyek esetén nem könnyű ítéletet hozni. A hockenheimi hétvégén a versenyzők találkoztak az FIA-val csütörtökön, és mindezt átbeszélték” – árulta el a szakember.

“A szerelők biztonsága kulcskérdés. Charles esetében például a Red Bull emberei már egy bokszkiállásra készültek, éppen előttünk. Szerintem Charles nagyon óvatosan vezetett, figyelve a szerelőkre és a bokszutcai személyzetre. Valóban le kellett lassítania a többi autó miatt, de hát versenyben vagyunk.”

“Nem gondolom, hogy az ilyen esetek megítélésén változtatni kellene a jövőben, ez így rendben volt” – tette hozzá Binotto.