Sebastian Vettel az esős német futamon – saját szempontjából – végre jó eredményt ért el, az utolsó helyről indulva ért be másodiknak, az utolsó körökben egymás után vadászva le az ellenfeleket.

Vettel és a Ferrari tempója az intermediate abroncsokon még nem volt igazán jó a verseny elején, de ahogy száradt a pálya, úgy lett egyre versenyképesebb az autó, és végül meglett a Vettel számára oly fontos dobogó.

A négyszeres bajnok tavaly az első helyről esett ki, és ha ez nem is kísértette, az utolsó körben ezúttal is becsúszott egy apró hiba. A tévéközvetítésben csak annyi látszott, hogy Max Verstappen előnye négyről hirtelen hét másodpercre ugrott az akkor már második Vettellel szemben, de az okát nem mutatták meg.

Nos, egy kicsúszás miatt történt, Vettel azonban a tavalyi futammal ellentétben ezúttal aszfaltozott bukóteret talált. A nem sokkal korábban megelőzött Danyiil Kvjat próbált lecsapni a lehetőségre, és mivel Vettel a Motodromban biztos, ami biztos alapon már nagyon lassan ment, majdnem be is tudott bújni a Ferrari mellé.F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 1

Kvjat persze nem erőltette túl a dolgot, a dobogó fontosabb volt számára, így mindenki maradt a helyén, és Vettel vasárnap elkövetett egyetlen hibája sem járt fájdalmas következményekkel számára.

F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 2

Vettel a verseny után azt mondta, a nézőket figyelve próbált eligazodni a változó körülményeken. “Egy ilyen versenyen egészen az utolsó körig semmi sem biztos” – mondta Vettel. “Nagyon sok döntést kellett meghoznunk, voltak köztük jók és kevésbé jók is időzítés szempontjából.”

F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 3

“Húúú, egy kicsit necces volt ott az utolsó körben!” A közvetítésből ez is kimaradt, ott csak annyit játszottak be Vetteltől, amit ezután mondott: “Micsoda verseny!”

“Néha nehéz volt megítélni, milyen is a pálya. Nem viccelek, egy ponton elkezdtem figyelni a nézőket: a verseny elején mindenki a kezében esernyővel ült, amikor elkezdték eltenni, az fontos jelzés volt számomra.”

“Amint letették az esernyőket, azt mondtam, próbáljuk meg a slickeket. De aztán elővették őket újra. Trükkös verseny volt, egy kicsit szerencsejáték jellegű.”