Sebastian Vettel az esős német futamon – saját szempontjából – végre jó eredményt ért el, az utolsó helyről indulva ért be másodiknak, az utolsó körökben egymás után vadászva le az ellenfeleket.

Vettel és a Ferrari tempója az intermediate abroncsokon még nem volt igazán jó a verseny elején, de ahogy száradt a pálya, úgy lett egyre versenyképesebb az autó, és végül meglett a Vettel számára oly fontos dobogó.

A négyszeres bajnok tavaly az első helyről esett ki, és ha ez nem is kísértette, az utolsó körben ezúttal is becsúszott egy apró hiba. A tévéközvetítésben csak annyi látszott, hogy Max Verstappen előnye négyről hirtelen hét másodpercre ugrott az akkor már második Vettellel szemben, de az okát nem mutatták meg.

a videó a hirdetés után indul

Nos, egy kicsúszás miatt történt, Vettel azonban a tavalyi futammal ellentétben ezúttal aszfaltozott bukóteret talált. A nem sokkal korábban megelőzött Danyiil Kvjat próbált lecsapni a lehetőségre, és mivel Vettel a Motodromban biztos, ami biztos alapon már nagyon lassan ment, majdnem be is tudott bújni a Ferrari mellé.F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 1

Kvjat persze nem erőltette túl a dolgot, a dobogó fontosabb volt számára, így mindenki maradt a helyén, és Vettel vasárnap elkövetett egyetlen hibája sem járt fájdalmas következményekkel számára.

F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 2

Vettel a verseny után azt mondta, a nézőket figyelve próbált eligazodni a változó körülményeken. “Egy ilyen versenyen egészen az utolsó körig semmi sem biztos” – mondta Vettel. “Nagyon sok döntést kellett meghoznunk, voltak köztük jók és kevésbé jók is időzítés szempontjából.”

F1: Vettel majdnem eldobta a második helyet, kicsúszott az utolsó körben – videó 3

“Húúú, egy kicsit necces volt ott az utolsó körben!” A közvetítésből ez is kimaradt, ott csak annyit játszottak be Vetteltől, amit ezután mondott: “Micsoda verseny!”

“Néha nehéz volt megítélni, milyen is a pálya. Nem viccelek, egy ponton elkezdtem figyelni a nézőket: a verseny elején mindenki a kezében esernyővel ült, amikor elkezdték eltenni, az fontos jelzés volt számomra.”

“Amint letették az esernyőket, azt mondtam, próbáljuk meg a slickeket. De aztán elővették őket újra. Trükkös verseny volt, egy kicsit szerencsejáték jellegű.”