Az élen utolsó pillanatos előzést hozó Osztrák Nagydíjjal együtt három igen mozgalmas és eseménydús futamon van túl a Forma-1, mind közül a hockenheimi Német Nagydíj volt a legpörgősebb.

Az esős időben estek-keltek a versenyzők, köztük az igazi ászok is, miközben Sebastian Vettel az utolsó helyről rajtolva lett második. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint pont ez kellett a Forma-1-nek.

“Micsoda show” – írta Brawn a verseny utáni jegyzetében. “A Német Nagydíj hihetetlenül izgalmas volt, az első körtől az utolsóig.”

“Minden benne volt: előzések, hibák, nem tökéletes stratégiák, bátor húzások, balesetek, és olyan dobogó, amire senki nem tippelt volna az időmérő után.”

“Nyolc különböző csapat versenyzői szereztek pontot, egy olyan napon, ahol nagyágyúk véreztek el teljesen vagy részben. Csak a Toro Rosso és a Haas szerzett mindkét versenyzőjével pontot.”

“El kell ismerni, hogy a kavarodást most az eső hozta, de azt sem lehet tagadni, hogy különböző okokból az elmúlt három verseny nagyon szórakoztató volt.”

“A lehető legjobb választ adtuk azokra a szerencsétlen kritikákra, amelyeket a sport a Francia Nagydíj után kapott.”

“Nem mondom, hogy minden tökéletes, főleg azt figyelembe véve, hogy Danyiil Kvjat harmadik helye 2017 óta csak a harmadik olyan dobogós hely volt, amelyet a három élcsapaton kívül más szerzett meg. Nem lehet minden verseny ezen a szinten, de van elég [jó futam] ahhoz, hogy ez legyen a világ legnagyszerűbb motorsport sorozata.”