Szombatról vasárnapra virradóra több motorkomponenst is kicseréltek Lando Norris McLarenjében a szerelők a Forma-1-es Német Nagydíjon. A wokingi alakulat talált egy hibát az akkumulátorban, emiatt változtattak.

A 4-es rajtszámú papaja autóban a kinetikus energia-visszanyerő rendszert (MGU-K), az akkumulátort és a vezérlőelektronikát cserélték ki a versenyre. Norris már mindhárom elemből a szabályokban lefektetett mennyiségnél többet használt el, emiatt a rajtrács utolsó pozícióját foglalhatja majd el. Szerencséjére nem sokat veszített, ugyanis a kvalifikáción már az első szakaszban kiesett.

F1: Büntetés a futam előtt 1

“Az időmérőn gondok voltak az akkumulátorcsomaggal” – mondta el Andreas Seidl csapatvezető. “Ezen egy tizedmásodpercet buktunk, ami elég lett volna a Q2-be jutáshoz” – bosszankodott a McLarent az idei szezontól erősítő szakember. Nem beszélt a levegőbe, ugyanis Carlos Sainz végül a Q3-ig jutott a másik autóval.

Norris az utolsó soron Sebastian Vettellel fog osztozkodni, aki a 20. helyről kezdheti hazai nagydíját Hockenheimben. A német Ferrariját sem hagyták érintetlenül a szerelők, ő is kapott korábban egy új vezérlőelektronikát. Őt azonban hiába büntették, a hátrasorolás nem érintette, ugyanis alapból katasztrofálisan sikerült az időmérője.