Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban arról beszélt, hogy a csapat számára biztosított vétójogból az egész Forma-1 profitálhat, mert az olaszok meg tudják akadályozni a sport számára kedvezőtlen szabályváltoztatásokat.

Noha többé-kevésbé kőbe vésettnek tűnik, hogy 2021-től 175 millió dolláros éves költségplafont vezetnek be a Forma-1-ben, friss pletykák szerint a Ferrari megvétózhatja az intézkedést.

A találgatások alapja, hogy hivatalosan még mindig nem jelentették be a költségplafont, sokan pedig arra tippelnek, hogy a Ferrari aknamunkája lehet a háttérben.

Mivel a Forma-1 új korszaka a teljesen újraírt szabályokkal csak 2021-ben kezdődik, a jelenleg érvényben lévő szerződések alapján a Ferrari – elvileg – élhet a vétójogával.

“Én nem hallottam erről” – reagált Claire Williams, a Williams helyettes csapatfőnöke, amikor a pletykákról kérdezték. “Október végéig még van időnk, amikor közzéteszik az új technikai és sportszabályokat.”

“Fogalmam sincs, mik a Ferrari tervei, szóval kommentálni sem tudok semmit ezzel kapcsolatban. Az világos, hogy a Ferrari nagyon fontos a sportunk számára, de ez nem jelenti azt, hogy a többi kilenc csapatnak szenvednie kell.”