Max Verstappennek annyi nem elég, hogy a Red Bull egyre közelebb kerül, sőt alkalmanként meg is előzi a Ferrarit, a holland a vb-címért szeretne küzdeni. Ez pedig a Red Bull gyors fejlődése ellenére is messze van.

“A következő versenyeken csökkenteni kellene a hátrányunkat a Mercedeshez képest. Ez a legnagyobb kihívás” – mondta Verstappen.

“Nyerni akarunk, szóval el kell tüntetnünk a különbséget. Jelenleg messzebb vagyunk, mint szeretném.”

“Közeledünk, de ennyi még nem elég. Mindannyian tudjuk ezt, és keményen dolgozunk azért, hogy csökkentsük a különbséget.”

Verstappen szerint jelenleg torzítja a képet, hogy a Red Bull versenyről versenyre másképp állítja be az autóját. “Néha egy kicsit kevesebb leszorítóerővel megyünk, néha többel, mindig az autó egyensúlyától függ. Így nehéz megítélni, hogy a kasztnink pontosan hol áll a Mercedeshez képest.”

Verstappennel kapcsolatban hetek óta tartják magukat azok a pletykák, hogy az év végén bizonyos feltételek teljesülése esetén elhagyhatja a Red Bullt. A holland szívesen igazolna a Mercedeshez, és mivel a címvédő még nem hosszabbított Valtteri Bottasszal, egyelőre semmit nem lehet biztosan kizárni 2020-szal kapcsolatban.