Az idei évben a gumikkal küszködő, versenyképtelen Haas versenyzői a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon Barcelona után újra ütköztek, ráadásul Silverstone-ban rögtön az első körben, az autók sérülései miatt pedig ki is estek.

A futam után a csapatfőnök Günther Steiner tajtékzott, és mint kiderült, még most sem bocsátott meg Romain Grosjeannak és Kevin Magnussennek.

“Még mindig nem léptem túl az eseten, ugyanis idén küszködünk a versenyeken, ritkán adódnak jó lehetőségeink. Mondhatnám, hogy Silverstone-ban fantasztikus volt az autó, ez persze nem igaz, de pénteken jónak tűnt a hosszú etapokon, ez tény” – mondta Hockenheimben.

“Hogy a versenyen is így lett volna, nem tudhatom, de szerintem jó esély volt rá. Szóval ha ilyen helyzetben, a bajnokság 9. helyén állva már az 5. kanyarban kiesünk, az nem mutatja a valódi potenciálunkat. Néha jól mennek a dolgaink, máskor rosszul, de amikor jól mennek, akkor is sikerül így vagy úgy kiszúrni magunkkal, ami bosszantó.”

“Sok minden rajtam múlik, de nekik is fel kellene fogniuk a helyzetünket. Számomra ez a kiábrándító. Nem velem tolnak ki, hanem az egész csapattal, ami elkeserítő. Ahogy mondtam, ezen még nem léptem túl.”

“Általában gyorsan szoktam lapozni, de ebben az esetben nem, mert Barcelona után már világosan tisztáztuk, mit szabad és mit nem, ők pedig nem tartották magukat ahhoz.”

Steiner kérdésre hozzátette, hogy mindkét versenyzőt egyaránt hibásnak tartja, nem is akar méricskélni.