A Forma-2 mezőnye nem kíséri el Hockenheimbe a Forma-1-et, de a német szurkolók így is láthatják majd a nagy reménységet, az idén az F2-ben vezető Mick Schumachert, a szervezők ugyanis édesapja egyik legerősebb F1-esének volánjánál küldik majd pályára az ifjoncot szombaton és vasárnap.

A 20 éves ifjonc a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja, így nem volt nehéz elintézni, hogy a pilóta beülhessen Michael Schumacher utolsó, hetedik világbajnoki címét hozó autójába, az F2004-esbe. Mick alig várja, hogy a pályára guruljon.

“Szerintem különleges pillanat lesz. Sok szép emlékem van Hockenheimről, különösen a Forma-3-as Európa-bajnoki cím megnyerése tavalyról, lenyűgöző lesz, hogy a hétvégén pedig ezt az autót vezethetem majd. Nagyon izgatott vagyok, remélem, hogy mindenki úgy élvezi majd, mint én” – mondta.

“Az F2004-es a német F1 nagy korszakának szimbóluma, a nézők egy részében szép emlékeket hoz majd elő. Minden tőlem telhetőt megteszek majd az emlékek felidézése érdekében, igyekszem, hogy mindenki jól érezze magát.”

Michael Schumacher az F2004-es volánjánál 13 futamot nyert meg 2004-ben, köztük a hockenheimit is, mielőtt a következő fordulóban, a Magyar Nagydíjon behúzta a hetedik világbajnoki címet.

A kis Schumacher korábban két évvel ezelőtt, a 2017-es Belga Nagydíj előtt már vezette édesapja egyik Forma-1-esét, akkor az első világbajnoki autó, az 1994-es Benetton volánjához ült Spában.