A streamingszolgáltató Netflix az idei szezonnyitó előtt egy héttel, március 8-án mutatta be a Drive to Survive című, a 2018-as Forma-1-es idényt a színfalak mögötti felvételeken-interjúkon keresztül feldolgozó tízrészes sorozatát.

Az F1-et ritkán látott közelségbe hozó széria nagy sikert aratott, bár akadtak panaszok is, egyebek mellett az, hogy miután a Mercedes és a Ferrari nem kívánt szerepelni, a világbajnoki küzdelem, Lewis Hamilton ötödik diadala épp csak említés szintjén szerepelt benne.

A Forma-1 vezetése igyekezett meggyőzni a két nagycsapatot, hogy idén már ők is engedjék be magukhoz a stábokat, és sikerrel is jártak, ma ugyanis hivatalosan is megerősítették, hogy 2020-ban jön a sorozat újabb, az idei szezont lefedő évada, amelyben mind a 10 csapat szerepel majd.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a Netflixszel közösen dolgozunk a Drive to Survive második évadán. Ez a különleges sorozat megmutatja az F1 nézők által eddig nem látott oldalát, felvillantja a személyiségeket, a versenyzők érzéseit a pályán és azon kívül is. A Drive to Survive-val világszerte új közönséget sikerült elérnünk, a Netflixszel való újabb együttműködés pedig biztosítja, hogy a nézők megint ott lehessenek a sűrűjében, a sportág pedig mindenki számára nyitottabb, elérhetőbb legyen” – mondta Ian Holmes, a Forma-1 médiajogokért felelős vezetője.