Az addig minden futamot megnyerő Mercedes csúnyán elhasalt az Osztrák Nagydíjon, a csapat a futam után azt mondta, a versenyképtelenség oka az autó alultervezett hűtése volt, az alpesi környezetben szokatlan 35 fokban Lewis Hamiltonéknak körönként több száz métert kellett vitorlázniuk, hogy ne melegedjen túl a motor.

A 20 fok körüli csúcshőmérsékletet hozó Brit Nagydíjon természetesen nem volt ilyen gondja a Mercinek, jött is az újabb kettős győzelem, ám a hétvégi Német Nagydíj előzetesében a csapatfőnök, Toto Wolff aggodalmát fejezte ki a Hockenheimre jósolt meleg miatt.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko arra utal, hogy a mostani aggodalmaskodás inkább csak színjáték, ő ugyanis úgy tudja, hogy mostanra megoldották a hűtési problémákat.

“Kizárólag a hőségben vannak bajban, ebben reménykedhetünk Hockenheimben. De úgy hallottam, hogy a Mercedes új hűtéssel rendelkező új kasztnit hoz a hétvégére” – mondta az Auto Bildnek.

Valtteri Bottas megerősíteni látszik a fentieket: “Örömmel hallottam, hogy a következő meleg futamra új fejlesztés érkezik, javulni fog a hűtés hatékonysága.”