A Mercedes idén példátlanul dominánsan kezdte az évet, a sikersorozat azonban az Osztrák Nagydíjon megszakadt. Az ezüst nyilak nem voltak versenyképesek, a győzelemért a Ferrari és a Red Bull küzdött meg a spielbergi pályán.

A csapat nyíltan beszélt a formaromlás okáról: elismerték, hogy alultervezték a 2019-es modell hűtését, ami nem volt képes megküzdeni az alpesi környezetben igen szokatlan 35 fokos hőséggel, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kénytelen volt körönként több száz métert vitorlázni.

A két héttel ezelőtti, jóval enyhébb Brit Nagydíjon a Mercedes megint kettős győzelmet aratott, ám a most következő, ünnepi hazai futamon újra cidrizhetnek a meleg miatt…

“A Brit Nagydíj lenyűgöző verseny volt, jó reklám a Forma-1 számára. Nagyszerű volt látni, ahogy a pilótáink egymás ellen küzdöttek, keményen, de mindig tisztán. Ugyancsak jó volt, hogy a gyenge ausztriai szereplés után újra nyeregben voltunk” – kezdte a hockenheimi hétvége beharangozójában a csapatfőnök Toto Wolff.

“Bár sok minden zajlik majd a pályán kívül, az elsődleges most is a pályán nyújtott teljesítményünk lesz. Az előrejelzések magas hőmérsékletet jósolnak, ami óriási kihívást jelentett számunkra Ausztriában, így nagyon oda kell majd figyelnünk.”

“A spielbergihez hasonlóan a hockenheimi is viszonylag rövid pálya, így kicsik lesznek a különbségek a csapatok között. Alázattal, keményen dolgozunk majd, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk” – ígérte az osztrák.