Tagadhatatlan, hogy Sebastian Vettelnek nem megy valami jól idén, a négyszeres világbajnoknak kezd a fejére nőni az ifjonc Charles Leclerc.

Miután a német pilóta a legutóbbi futamon, a Brit Nagydíjon is csúnya hibát követett el, a Red Bull-os Max Verstappennel ütközve a mezőny végére esett vissza, Olaszországban elkezdték temetni Vettelt, sőt, a hét elején már olyan spekuláció is megjelent, hogy a Scuderia lecserélné őt a tavaly év végén elküldött, lassabb, de talán megbízhatóbban vezető Kimi Räikkönenre, a finn lehetne Leclerc támogatója.

Igen vad ötletről van szó, velünk együtt az egykori Ferrari-pilóta, a finn Mika Salo sem hiszi, hogy megtörténhetne a dolog.

“Láttam a pletykákat, de valószínűtlennek tűnik. Kimi a karrierje végén jár és láthatóan élvezi, hogy az Alfa Romeónál nyomás nélkül vezethet. A Ferrari egész másféle erőfeszítést, versenyzést követel” – hessegette el az ötletet Salo, hozzátéve, hogy szerinte honfitársa jól járt az Alfa Romeó-s igazolással, ahogy a csapat is a tapasztalt versenyzővel.

Míg Räikkönen visszahívása szinte kizárt, a műszaki szakemberek terén nagyon is működik a dolog: a Ferrari nemrég csalogatta vissza Maranellóba a korábbi főtervezőt, Simone Restát az Alfa Romeótól, a legfrissebb hírek szerint pedig a korábbi technikai igazgató, az elmúlt években a Mercedesnél dolgozó, de ott mostanra mindössze tanácsadóként alkalmazott Aldo Costa lehet a következő visszatérő. Ezt alátámasztja, hogy a mérnök háttérbe vonulását eredetileg is azzal indokolta a bajnokcsapat, hogy Costa szeretne több időt tölteni otthon a családjával, Olaszországban.