Sebastian Vettel jelenleg is tartó nehéz időszaka egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Ferrari pilótája vezető helyről csúszott ki a Német Nagydíjon a nedves pályán.

A négyszeres világbajnoknak azóta ritkán volt oka igazi örömre, de bízik benne, hogy Hockenheimben ezen a hétvégén jó eredménnyel feledtetheti majd a tavalyi bakit.

“Ki kell köszörülnünk a tavalyi csorbát, főleg nekem, ezért nagyon várom Hockenheimet. A hangulat mindig fenomenális, a közönség nagyszerű. Emlékszem, mennyi német zászló volt tavaly a pályán, nagyon tetszett” – mondta a német a Ferrari futamelőzetesében.

“Ami a pályát illeti, első pillantásra egyszerűnek tűnik. Főleg az utolsó szektor élvezetes, de nagyon technikás is a Motodrom, talán az a pálya legjobb része. Szerintem az 1-es kanyar a legnehezebb, nagyon gyors, már túl is van rajta az ember, mire felfogja, szóval fontos, hogy az jól sikerüljön, jól induljon a kör.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto támogatásáról biztosította Vettelt, ugyanakkor elárulta, hogy nem készültek új fejlesztéssel a hockenheimi fordulóra:

“Számunkra a Német Nagydíj elsősorban Sebastian hazai futama, ezért nagyon szeretnénk jól teljesíteni Hockenheimben. Főleg az előző év után, amikor úgy csúszott ki a kezünkből a győzelem, hogy az addigi teljesítményünk alapján megérdemeltük volna. Nem hozunk új fejlesztéseket, de a Silverstone-ban begyűjtött adatok elemzése nagyon hasznos információkkal szolgált számunkra az autó jobb megértéséhez.”