A Forma-1 nagy 2021-es reformjának egyelőre nem része, hogy ismét kötelezővé teszik a tankolást, pedig Jean Todt FIA-elnök szerint ez tökéletes eszköz lenne az autók súlyának csökkentésére. A versenyzők régóta panaszkodnak arra, hogy az autók túl nehezek lettek, a tankolás visszatérése ugyanakkor sokak szerint nem túl jó ötlet.

A tankolást tíz évvel ezelőtt részben költségcsökkentési célból törölték el, Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök szerint azonban érdemes elgondolkodni a visszahozatalán.

“Ahogy mondani szokás, semmi sem lehet szent tehén” – célzott Wolff arra, hogy minden ötletet alaposan meg kell rágni. “Minden egyes szabállyal kapcsolatban egyenként meg kellene vizsgálnunk, hogy működne vagy nem működne az F1 számára.”

Wolff szerint a tankolás hozna ugyan egyfajta kiszámíthatatlanságot, a versenyzők is keményebben nyomhatnák a könnyebb autókkal, de a kötött stratégia miatt a versenyek is kiszámíthatóbbak lennének.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint tankolásról csak akkor lehet szó, ha a költségei észszerű keretek között maradnak. “Nagyon érdekesnek találom a tankolást” – vélekedett Steiner.

“Segíthet, de józannak kell maradnunk: tervezhetnénk egy nagyon egyszerű rendszert a tankoláshoz, hogy ne kelljen erre is újabb öt embert alkalmaznunk. Úgy kellene megoldanunk, hogy jobb legyen a show, de ne legyen drágább.”

Steiner versenyzői, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is a tankolás mellett vannak. “Nehéz autót vezetni nem valami izgalmas. Minden versenyző jobb futamokat szeretne, a tankolás újbóli bevezetése olyasmi, amit szeretnénk elérni” – fogalmazott részben a többiek nevében is Grosjean.