A Red Bull és a Ferrari nyár elején arról beszélt, hogy a Pirelli ide, vékonyabb futófelületű gumijai csakis a Mercedesnek fekszenek, ezért vissza kellene térni a 2018-as specifikációhoz.

A Francia Nagydíj pénteki edzésnapján a csapatok tárgyaltak, majd szavaztak is a kérdésről, de a kezdeményezés elbukott, ugyanis a váltást csak a csapatok fele – a Red Bull két istállója, valamint a Ferrari és partnerei, az Alfa Romeo és a Haas – támogatta, a másik fele – a Mercedes, a Racing Point, a Williams, a Renault és a McLaren – elutasította.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint nem jó ez így, nincs rendben, hogy többségi döntés kell az ilyen lépésekhez.

“Azt hiszem, ennek a sztorinak már vége, már Ausztria ellőtt vége volt” – mondta a gumis változtatás esélyeiről. “Ha a többség egyetértése kell, akkor sosem lesz lehetőség változtatni. A Ferrarinál úgy érezzük, hogy kár ezért, mert jobb lett volna a show-, ha változtatunk.”

“Szerintem az egész procedúrán javítani kellene, mert így nincs beleszólásunk a gumispecifikációba, csak a többség dönthet a változtatásról. Szerintem a Nemzetközi Automobil Szövetségnek el kellene gondolkodnia ezen” – idézte az olaszt az Insideracing.com.