A Ferrarit csapatfőnökként az év eleje óta Mattia Binotto vezeti, ám az olasz szakember gyakorlatilag kettős szerepet visz, ugyanis a technikai igazgatói feladatait is végzi.

Sokak figyelmeztettek már, hogy Binottónak túl sok lehet a munkateher, a főnök elaprózódhat, és úgy tűnik, Maranellóban is látják ezt, változások jöhetnek.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint Binotto hamarosan lemond a technikai igazgatói posztról, helyére azonban nem egy ember, hanem egy triumvirátus kerül majd, a lap a kasztnifelelős Enrico Cardile, az aerodinamikai főnök David Sanchez és a motorfőnök Corrado Iotti nevét említi.

Az átszervezéshez tartozik, hogy a Ferrari visszahívta az eddig az Alfa Romeónál technikai igazgatóként dolgozó, az átigazolása előtt a Scuderiánál főtervezőként alkalmazott Simone Restát, aki valamikor a nyár későbbi szakaszában áll majd újra munkába Maranellóban, igaz, a tudósítás szerint valamilyen más poszton, azaz nem főtervezőként vagy technikai igazgatóként veszik vissza.

A Motorsport.com azt írja, az átszervezéssel elsősorban már 2020-ra fókuszálnak, a jövő évi autó fejlesztését akarják megerősíteni az új struktúrával.