2018-ig a Renault volt a Red Bull motorszállító partnere, a csapat azonban úgy érezte, az előrelépés érdekében váltania kell. Kapóra jött a Honda, amelytől a McLaren mielőbb meg akart szabadulni, és egyelőre úgy tűnik, az energiaital-gyártó jól sakkozott.

Az Osztrák Nagydíjon Max Verstappen megszerezte a Honda visszatérés utáni első győzelmét, de a Brit Nagydíjon is jól teljesített a csapat. Christian Horner csapatfőnök szerint a közös munka a vártnál is jobban alakul.

“Ezt az évet mindig is átmenetinek szántuk, hogy az új motorpartnerrel kötött házasságban minden a helyére kerüljön” – mondta Horner.

“Ami eddig történt, az túlteljesítette az elvárásainkat. Már a kilencedik futamon megszereztük az első győzelmet, és több dobogós helyezésünk is van.”

“Az ausztriai győzelem nagyon sok érzelmet szabadított fel a Hondánál. Az igazgatótanács több tagja is ott volt a helyszínen, és láthatta, hogy a McLarennel közös fájdalmas évek után a befektetés végre kezd kifizetődni.”

Magát a Hondát is meglepte az elmúlt versenyeken nyújtott erős teljesítmény, a gyártó szerint nincs egyszerű válasz arra a kérdésre, hogyan került hirtelen közelebb a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

“Úgy tűnik, az elmúlt versenyekhez képest csökkent a lemaradásunk, ráadásul nemcsak a versenyen, hanem az időmérőn is. Még nincs egyértelmű válaszunk erre” – fogalmazott Tanabe Tojoharu, a Honda F1-es technikai igazgatója, aki szerint “részletes elemzésekre van szükség” a javulás okainak felderítéséhez.