A Ferrari 2019-nek új felállással futott neki, Sebastian Vettel mellé a saját nevelésű ifjoncot, Charles Leclerc-t ültették. Míg a nyíltan első számú versenyzőnek jelölt német küszködik, a monacói fiatal a hibákkal együtt is kezd magára találni.

A maranellói csapatnál korábban vezető versenymérnökként, ideiglenes technikai igazgatóként, vezető stratégaként és az utánpótlásprogram főnökeként is alkalmazott Luca Baldisseri szerint lassan itt az idő, hogy a két pilóta szerepet cseréljen, Vettel legyen Leclerc támogatója.

“Szerintem Vettel túlértékelt versenyző, nem Schumacher örököse. Nagyon sok hibát követett el, össze kellene szednie magát” – mondta az olasz Pit-Talknak. “Persze azért így is nyert négy világbajnoki címet.”

“Ha Leclerc folytatja a fejlődést, élversenyzővé érik, akkor szüksége lesz egy olyan csapattársra, aki képes támogatni, segíteni őt. Úgy vélem, ilyen tekintetben a tapasztalt Vettel kiváló csapattárs lehetne.”

Tíz forduló után, nagyjából az idény felénél Vettel 123 ponttal áll a bajnokság 4. helyén, míg Leclerc 120 ponttal az 5.