A Mexikói Nagydíj bő két évtized szünet után 2015-ben tért vissza a Forma-1-be, de az elmúlt időszakban egyre inkább úgy tűnt, hogy a verseny mostani története igen rövidre sikerül majd.

Ahogy már korábban megírtuk, Mexikó új elnöke egyszerűen nem hajlandó közpénzeket fordítani a futam rendezésére, az állami támogatás nélkül pedig nem látszott sok esély az idén lejáró szerződés meghosszabbítására.

A kiesés már csak azért is valószínűnek tűnt, mert 2020-ban két új futam is bekerül a naptárba, Vietnamban vadonatúj utcai pályán rendeznek majd Forma-1-es futamot, Hollandia pedig több évtizedes kihagyás után tér vissza Zandvoorttal, méghozzá a Spanyol és a Mexikói Nagydíj rovására.

A német Auto Motor und Sport értesülése szerint azonban mégis visszatérhet jövőre az F1 a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályára, a lap úgy tudja, hogy a szervezők és a sportág jogtulajdonosai már “kezet ráztak”, csak írásba kell foglalni az új szerződést.

Az év elején még jó néhány futam sorsa bizonytalan volt, de Silverstone már hosszabbított, a jelek szerint Monzának is sikerül majd ez, és ha Mexikó is marad, akkor Barcelona mellett Hockenheim búcsúzhat.