A Ferrari a téli teszteken a 2019-es idény favoritjának látszott, de a szezon egészen másképp alakult eddig, az olasz csapat még futamot sem nyert – bár Bahreinben motorhiba, Kanadában pedig büntetés nélkül meglett volna –, az első számú pilóta, Sebastian Vettel 74 pontos hátránnyal üldözi a Mercedes címvédőjét, Lewis Hamiltont.

A közönség és a szaksajtó túlnyomó része már leírta az idei évre a Ferrarit, nagyon úgy tűnik, hogy a Merci és Hamilton simán hozza majd a zsinórban hatodik bajnoki címet, de Vettel azt mondja, még nem mondott le a végső győzelemről.

“Szerintem nincs okom arra, hogy ne higgyek az esélyeimben, de nem ez az utolsó gondolatom lefekvés előtt” – szögezte le a Brit Nagydíj előtt. “Várom a futamot, aztán várom a következőt. Azt hiszem, bőven vannak dolgok a listánkon, sok munka vár ránk, majd az idő választ ad mindenre.”

“Világos, hogy kulcsfontosságúak lesznek a nyári szünetig hátralévő versenyek. De a fordításhoz összességében erősebb csomagra lesz szükségünk, önmagukban az alkalmi győzelmi esélyek nem érnek semmit. Olyan csomag kell, amivel biztos a győzelem.”

Vettel elmondta, hogy mostanra sokat megtudtak a Franciaországba vitt aerodinamikai fejlesztési csomagról, letisztult a kép azt illetően, hogy mi működik és mi nem, és most az a fő, hogy tudják tartani a jó fejlesztési irányt.