Komoly forradalmat terveznek a 2021-es szezonra a Forma-1-ben, kis túlzással az alapjaitól írnák újra a szabálykönyvet. A váltás időszerűnek tűnik, mert a jelenlegi vezető pilóták közül többen is elégedetlenek az F1 jelenlegi helyzetével.

Közülük is Sebastian Vettel tűnik a leginkább kiábrándultnak, akitől nagyon véleményes büntetéssel vették el a Kanadai Nagydíjon aratott győzelmét. Vettel az ítélet után azt mondta, ez a Forma-1 már nem az, amibe sok-sok éve beleszeretett.

Amióta Vettel erről beszélt, nincs olyan nap, hogy ne jelenjenek meg spekulációk az azonnali visszavonulásával kapcsolatban. A hírek terjesztői annak ellenére sem állnak le, hogy a négyszeres bajnok többször világossá tette már, kitölti a 2020 végéig szóló szerződését a Ferrarinál.

Az viszont már valóban kérdéses, hogy mi lesz 2020 után, Vettel szerint a maradása nagyban múlik az új szabályokon. “Az is fontos számomra, hogy az autók és maga a formula elég izgalmas-e. Szóval igen, természetesen az új szabályok nagyban befolyásolják a jövőmet” – mondta Vettel kérdésre válaszolva.

“Az óra ketyeg. Jó, hogy megkérdeztek minket, mert így elmondhattuk a véleményünket, és el fogjuk legközelebb is.”

“Remélhetőleg jó irányba fordul a sport, enged minket versenyezni, és megengedi a határaink feszegetését is.”

Vettel szerint nagy tempónál az F1-es autók az autósport csúcsát képviselik, alacsony tempónál viszont nagyon nehéznek érződnek. “Ez olyasmi, amit nem igazán szeretek. Úgy gondolom, hogy egy Forma-1-es autónak minden sebességtartományban izgalmasnak kellene lennie.”

“Régen a versenyek sprintversenyek voltak, ami nagyszerű volt, mert minden körben lehetett nyomni az autóknak és a gumiknak. Ez megváltozott: egyes versenyek kevésbé, míg mások sokkal inkább a spórolásról szólnak.”

Korábban Lewis Hamilton is beszélt arról, hogy a 2021-től érvényes szabályokon is múlik majd az F1-es jövője, vagyis Vettel koránt sincs egyedül a véleményével.