Kevin Magnussen újoncként bizonyíthatott a McLarennél 2014-ben, első futamán rögtön a dobogóra állhatott Melbourne-ben. Később nem nagyon jöttek az eredmények a nem túl jó autóval, a dán végül 55 ponttal fejezte be a szezont.

Eközben sokkal tapasztaltabb csapattársa, Jenson Button 126 pontot szedett össze, de a szakértők egyetértettek abban, hogy Magnussen újoncként nagyon jól szerepelt.

Ennek ellenére a dánt az év végén tartalékossá fokozták vissza, ráadásul később egy születésnapján kapott SMS-ben rúgták ki a következő idényben.

A McLarenhez 2015-re Fernando Alonso érkezett, a jelenleg az F1 ügyeletes rosszfiújaként emlegetett Magnussen pedig most elárulta, hogy ők már jóval a hivatalos bejelentés előtt, a Belga Nagydíjon tudták, hogy a spanyol érkezik a csapathoz.

“Azt is tudtuk, hogy egyikünknek mennie kell, ekkor lett csak igazán feszült a házon belüli csata” – mondta Magnussen. “A csapat nagyon támogatott engem, úgy éreztem, biztonságban vagyok.”

“Jenson még búcsúsisakot is készíttetett az utolsó versenyre, őszintén arra számított, hogy neki kell mennie, és én maradok.”

Magnussen éppen ezért nem is tárgyalt más csapatokkal, így azonban végül hoppon maradt. Még az igazgatótanácsban is 7:2 arányban Magnussenre szavaztak, de ez sem volt elég.

Míg a cégvezér Ron Dennis Magnussent akarta, a pénzügyek felett rendelkező Mansour Ojjeh és a Mumtalakat befektetési alap Buttonra szavazott, a hatalmi harcra pedig a dán fázott rá. “Nem tudom, miért alakult így. Szerintem így akarták kicsinálni Ront: akármit akart volna, ők az ellenkezőjét akarták volna.”