Szerdán rendeződött a Brit Nagydíj jövője, a várakozásoknak megfelelően Silverstone marad a versenynaptárban. Noha a pálya 2017-ben aktiválta a korábbi szerződés kilépési záradékát, amelynek értelmében az idei lett volna az utolsó futam Silverstone-ban, sikerült megállapodni egy új, a pálya számára biztosan kedvezőbb szerződésről.

A verseny promótere, a British Racing Drivers Club és a Formula 1 Management szerdai bejelentése szerint újabb öt évre vált biztossá a futam jövője. Úgy tudni, hogy a szerződést kedden írták alá.

Noha a BRDC korábban azt állította, hogy a korábbi feltételekkel “katasztrofális” anyagi következményei lettek volna a rendezésnek, az elnök John Grant most arról beszélt, “katasztrófa” lett volna a verseny naptárból való kiesése is.

“Silverstone egyike a legikonikusabb versenyeknek a Forma-1 versenynaptárában. Igazi katasztrófa lett volna a sport és a rajongók számára, ha nem találunk megoldást” – mondta Grant. “Nagyszerű hír ez a BRDC, Silverstone, a Forma-1 és persze sok millió brit motorsportrajongó számára is.”

“Mindig mondtuk, hogy a hosszú távú jövőnk érdekében a sportnak meg kell őriznie a legendás pályákat. Silverstone és Nagy-Britannia ennek a sportnak a bölcsője, a kiindulópont 1950-ből” – fogalmazott az F1 vezetője, Chase Carey.