Csak kapkodjuk a fejünket a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíj paddockjából érkező különböző pletykák hallatán. A szezon kilencedik versenyhétvégéjén erősen belendült a silly season, és megindultak a spekulációk a 2020-as versenyüléseket illetően.

Mind közül a legfrissebb hír Max Verstappennel kapcsolatos. A spanyol Marca megszellőztette ugyanis, hogy a Red Bull fiatal hollandja akár ez év végén távozhat jelenlegi munkaadójától. Hiába szól a szerződése 2020-ig, bizonyos sikerességhez kötött opciós jogok teljesülése esetén Verstappen hamarabb leléphet az energiaitalosoktól.

A holland nyilvánvalóan versenyképes autóban szeretne ülni a következő szezonban, így szinte kizárt dolog, hogy esetleges távozása esetén ne a Ferrariban vagy a Mercedesben folytassa a következő szezonban. Utóbbira talán nagyobb esély mutatkozik, így Toto Wolff csapata is két legyet üthetne egy csapásra: megszerezhetnék a mezőny egyik legtehetségesebbnek tartott pilótáját, másrészről pedig megszabadulhatnának a hullámzó teljesítményt nyújtó Valtteri Bottastól.

A Verstappen után maradó űrt akár Sebastian Vettel is betöltheti. A német mostanában gyakran változó hangnemben nyilvánul meg a sajtó munkatársai előtt: gyakran beszél a visszavonulásról, de nagyjából ugyanennyi alkalommal kötelezi el magát a Ferrari mellett is.

F1: Ők lehetnek a pilótakeringő főszereplői 2

Azonban az elmúlt versenyhétvégéken többször is látták őt a Red Bull vezetőivel beszélni, és ha hinni lehet a híreknek, nem úgy tűnt, mintha csak baráti csevej lett volna Christian Horner és a négyszeres bajnok között.

Ha Vettel visszatér legnagyobb sikereinek helyszínére, akkor a Ferrarinál szabadulna fel egy hely, melyre a hírek szerint az utóbbi évek pilótakeringőinek állandó szereplője, Fernando Alonso is pályázik. A kétszeres F1-es és mostnatól egyszeres endurance-világbajnok állítólag tárgyalásokat folytat a Mercedes és a Ferrari vezetőivel is egy esetleges visszatérés reményében.

Azért érdemes ezeket a pletykákat fenntartásokkal kezelni, de ki tudja, könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva már valóban ezek a pilótafelállások határozzák meg a 2020-as szezont. Nem zörög a haraszt…