Max Verstappen 2017 őszén 2020 végéig szóló szerződést kötött a Red Bull-lal, ám az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko idén tavasszal elárulta, hogy bizonyos feltételek mellett már 2019 végén távozhat a holland.

Bár az érintettek mindkét oldalról cáfolták, Marko azt is állította, hogy a Mercedes komolyan érdeklődik Verstappen iránt, a főnök, Toto Wolff igyekszik elcsábítani a sportág egyik legnagyobb ígéretének számító pilótát.

A Red Bull az idei évre a Honda erőforrásaira váltott, ám a japánok motorja nem hozott teljesítménybeli előrelépést – állítólag 60 lóerő a hátrányuk a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest –, Marko a napokban arról is beszélt, hogy a jobb teljesítmény érdekében bevállalósabb hozzáállást szeretne a motorpartnertől.

A spanyol Marca friss anyaga új megvilágításba helyezi a fentieket, a lap ugyanis tudni véli, milyen feltételek mellett távozhat már az év végén Verstappen: állításuk szerint a holland szabad préda lesz, ha nem győz az Osztrák, Brit, Német vagy Magyar Nagydíjon, azaz ha nem sikerül a nyári szünetig futamot nyernie.

Az F1-es versenyzői szerződések részleteit persze nagyon kevesen ismerik az érintetteken kívül, így érdemes fenntartásokkal kezelni a Marca állítását, mindenesetre van benne logika, és ha a Hungaroringig nem lesz meg az első idei diadal, kiderülhet, mi is az igazság.

“Hogy őszinte legyek, a fő az, hogy milyen fejlesztéseket hoz a csapat a következő futamokon. Nem foglalkoztat túlságosan, hogy mi lesz a jövő évben vagy azután. Pillanatnyilag erre a projektre akarok koncentrálni, ugyanis szerintem még bőven van bennünk potenciál, csak most kezdtünk bele. De ahogy mondtam, természetesen nem szeretnék 35 éves koromig 4. helyeken beérni, szóval majd meglátjuk” – mondta Verstappen csütörtökön az Osztrák Nagydíj sajtónapján, amikor az év végi csapatváltás lehetőségéről kérdezték.