Az F1-rajnogók egy része szívesen tölti meg polcait, vitrinjeit Forma-1-es autók makettjeivel, a kereslet miatt a gyártók pedig nem pusztán a pilóták adott évi modelljeivel, hanem akár külön-külön az egyes versenyeken használt gépeit is kiadják.

Így tett az olasz BBR gyártó is a három héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj kapcsán, amelyen ugyan a ferraris Sebastian Vettelt intették le elsőként, de az igen vitatott öt másodperces büntetése miatt csak második lett. A négyszeres világbajnok tiltakozásul be sem állt a parc fermébe, majd amikor gyalog eljutott oda, kicserélte az 1. és a 2. helyet jelző táblákat Lewis Hamilton autója és a sajátjának helye előtt.

Az utóbbi dolgot – mármint az 1-es táblával jelzett üres parkolóhelyet – örökíti meg a BBR 1:18-as makettje, a készítők pedig komolyan vették a dolgot, mert még a csatornafedélre is figyeltek (igaz, Hamilton autójának árnyéka a valósnál alacsonyabb napállást mutat).

A makett nem “photoshop”, nem vicc, a BBR-től valóban megvásárolható kb. 5700 forintnak megfelelő összegért – a valódi autómakettes dobozok ennél jóval drágábbak, 70 és 100 ezer közötti összegbe kerülnek.

F1: Zseniális makett Vettel kanadai “győzelméről” 1