A Ferrari négyszeres világbajnoka utoljára a tavalyi Belga Nagydíjon nyert, azóta mélyrepülésben van a csapata. Talán éppen ezért mondja azt Vettel, hogy nem nyomasztja a hosszú nyeretlenségi sorozat.

“Nincs bennem frusztráció. Szó sincs arról, hogy 16 olyan futam van mögöttünk, amelyeket meg kellett volna nyernünk, ebben az esetben elég frusztrált lennék” – mondta Vettel.

“Megtettünk mindent, amit tudtunk. Idén reálisan két esélyünk volt, az egyiken Leclerc-nek problémás futama volt, míg a másikon legalább mi értünk célba elsőként.”

“Alapvetően elégedett vagyok az elmúlt időszakban futott versenyeimmel. Persze mindig ott van bennünk, hogy itt meg ott egy kicsit többet is elérhettünk volna, de az elmúlt versenyeken nem mi voltunk a domináns csapat.”

“Nem gondolkodom túl ezeket a dolgokat. Mindig előre tekintek, próbálok segíteni mindenhol, ahol csak tudok, hiszen a csapat tagja vagyok, és ez az a hely, ahol lenni szeretnék.”

“Jobb helyzetben vagyunk, mint 2015-ben és 2016-ban voltunk, tavaly és tavalyelőtt tettünk egy lépést a helyes irányba.”

“Tény, hogy tavaly versenyképesebbek voltunk a szezon ugyanezen szakaszában, de most ez van. A legfontosabb az, hogy megértsük, hogyan lehetünk még jobbak.”

“Imádom a versenyzést, ezzel kapcsolatban semmi sem változott. Szeretnénk jobb helyzetben lenni, de rajtunk múlik, hogy jobban dolgozzunk, és a lehető leghamarabb ledolgozzuk a hátrányunkat.”