Daniel Ricciardo renault-s átigazolásának bejelentése után a Red Bull Racingnél úgy döntöttek, hogy a Toro Rossónál addig szépen szereplő Pierre Gaslyt ültetik Max Verstappen mellé 2019-re.

Bár a Red Bull autója nem igazán versenyképes idén, Verstappen korábban nem látott érettséggel eddig gyakorlatilag a maximumot hozva a bajnokság 4. helyén áll nyolc forduló után – alig 11 egységre Sebastian Vetteltől –, míg Gasly eddig három versenyen hozta az elvárást (egy-egy 6. hely Kínában és Spanyolországban és egy 5. hely Monacóban), amúgy inkább küszködött, ráadásul a tempója még az elfogadható eredményekkel végződő hétvégéken is gyenge volt.

A Francia Nagydíj hétvégéjén az röppent fel, hogy a Red Bull türelme a vége felé jár, a franciát hamarosan a Toro Rossóhoz idén visszavett Danyiil Kvjatra cserélik.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko cáfolta, hogy ilyesmire készülnének:

“Nem, ez alaptalan pletyka. A múlt héten Nico Hülkenberget emlegették utódként, most Kvjat van soron” – mondta az osztrák a Motorsport-Magazin.comnak.

Marko szerint a Kvjat menedzserével, Nicholas Todtal történt megbeszélése nem jelent semmit: “Sok emberrel beszélgetek, az apjával, Jeannal (Todt, FIA-elnök) is csevegtem.”

Ezek szerint Gaslynak nincs miért aggódnia?

“A franciaországi tempója miatt aggódhat, de a terv az, hogy vele fejezzük be az idényt” – szögezte le Marko.

A francia ifjonc a pocsékul sikerült, csakis Daniel Ricciardo utólagos büntetése miatt pontot hozó hazai versenye után arról beszélt, hogy az autója egészen furcsán viselkedett, sosem érzett előtte ilyet – Marko azt mondta, a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt teljesen átvizsgálják Gasly RB15-ösét.