A Francia Nagydíj helyszínén 14.15-kor kezdődik az a meghallgatás, amelyen a montreali felügyelők döntenek arról, hogy van-e olyan új döntő bizonyítéka a Ferrarinak, amely alapján felül lehet vizsgálni Sebastian Vettel büntetését.

Vettel a Kanadai Nagydíj 48. körében lecsúszott a pályáról, és ugyan az első helyen maradt és meg is nyerte a futamot, a felügyelők szerint veszélyesen tért vissza a pályára, ami miatt öt másodperces időbüntetést kapott. Így az eredetileg második Lewis Hamilton ölébe hullt a győzelem.

A Ferrari korábban az FIA-nál dolgozó sportigazgatója, Laurent Mekies segítségével állította össze új bizonyítékait, amelyek a csapat szerint nagyon meggyőzőek. Mekies szerint a Ferrari bizonyítani tudja, hogy Vettel nem vétett a szabályok ellen Montrealban, így a büntetése is alaptalan volt.

“Először is szeretném leszögezni, hogy nagyon tiszteljük a felügyelők munkáját” – mondta Mekies. “Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon-nagyon nehéz feladatuk van. Ez egy összetett világ, összetett versenyekkel, mi pedig teljes mellszélességgel támogatjuk őket a munkájukban.”

“Kanada után több új bizonyítékot találtunk. Megvizsgáltuk ezeket, és úgy döntöttünk, ezek alapján kérjük a felülvizsgálatot. Úgy gondoljuk, hogy ezek a bizonyítékok nagyon erősen azt igazolják, hogy Sebastian nem szegett meg semmilyen szabályt.”

“Ennél többet nem lenne helyes mondanom, mert a meghallgatás később lesz, szóval a felügyelőkre bízzuk a döntést.”

A Ferrarit Mekies képviseli majd a meghallgatáson, arra a kérdésre azonban nem akart válaszolni, hogy szerinte van-e esély a büntetés visszavonására.