A Ferrari hétfőn hivatalosan is benyújtotta felülvizsgálati kérelmét a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) Sebastian Vettel montreali időbüntetése ügyében.

Az olasz csapat a 2017-ig az FIA helyettes versenyigazgatójaként dolgozó, tavaly óta a Scuderia sportigazgatójaként alkalmazott Laurent Mekies által összeállított videós és telemetriai adatcsomagot nyújtotta be új bizonyítékokként, eredetileg már a mai napra vártak döntést, ám a felügyelőszervezet eddig nem lépett.

“Sem elutasítás, sem a továbblépést illető visszaigazolás nem érkezett az FIA-tól. Maranellóban szeretnék, ha a lehető leghamarabb rendeződne az ügy, de talán elhúzódik a dolog, ugyanis kényes kérdésről van szó és minden tényezőt mérlegelni kell. Az is világos, hogy a Mercedes kész érvelni a maga igaza mellett, hogy megvédjék Hamilton győzelmét” – írja az olasz Corriere della Sera.

A lap szerint a fentiek miatt egyszerű videokonferencia nem lesz elég, ebben az esetben valódi meghallgatást kell majd tartani – hogy erre sor kerülhet-e a Francia Nagydíj hétvégéjén, még nem világos.

Frissítés: Csütörtök késő délelőtt kiderült, hogy a meghallgatást a Francia Nagydíj pénteki edzésnapján, azaz holnap tartják majd.