A Kanadai Nagydíjon a Ferrari talán idei legversenyképesebb formáját mutatta, Montrealban meglett a pole, és a futamgyőzelem is csak Sebastian Vettel erősen vitatható büntetése miatt úszott el.

A szakértők már a múlt héten figyelmeztetettek, hogy az év eleje óta küszködő Scuderia magára találása elsősorban a Gilles Villeneuve pálya jellegének volt köszönhető, ezért nem várható hasonló forma a következő hétvégéken, a Forma-1-es Francia Nagydíj előtt pedig maga a Ferrari főnöke, Mattia Binotto is nagyon óvatosan, visszafogottan beszélt.

“A Paul Ricard tavaly nehéz volt számunkra, és tudjuk, hogy az ilyen típusú pályák nem igazán kedveznek a csomagunknak” – figyelmeztetett az olasz.

Az idei Ferrari leszorítóereje nem megfelelő, ami rossz kanyarsebességhez és gumimelegítései problémákhoz vezet, ezt a hétvégére sem fogják orvosolni.

“Lesz néhány apró fejlesztésünk, olyan elemek, amelyek segíthetnek meghatározni az autó további fejlesztésének irányát. Nem a problémáink megoldását visszük Franciaországba, de a mostani fejlesztések visszajelzései fontosak lesznek a következő lépések tekintetében” – magyarázta Binotto.

Vettel egy kicsit optimistább: “Szerintem az autónk tempója jó teljesítményt hozhat a Paul Ricard-on.”