A spanyol pilóta tavaly indult először a világ három legjelentősebb autóversenyének egyikeként számon tartott megbízhatósági viadalon, és a svájci Sébastien Buemivel, valamint a japán Nakadzsima Kazukival másodszor is diadalmaskodott egy Toyotával. Vasárnapi sikerükkel biztosították az endurance világbajnokság megnyerését is.

“A hétvége legfőbb célja részünkről a bajnokság megnyerése volt. Azt hiszem, a hetes rajtszámú autó gyorsabb volt nálunk, megérdemelte volna a győzelmet, de ma a szerencse a mi javunkra döntött” – nyilatkozta Alonso.

A spanyol pilóta arra utalt, hogy valamivel több mint egy órával a leintés előtt még a Mike Conway, Kobajaski Kamui, José María López trió fölényesen vezetett ugyancsak Toyotával, de végül egy defekt miatt a második helyre csúszott vissza. A defektes abroncs helyett egy másikat cserélt le a csapat, emiatt Lópeznek egy rettentő lassú körrel később még egyszer ki kellett állnia, ez pedig nem fért bele.

“Talán nem érdemeltük meg a győzelmet, de a szerencse néha fontos szerepet játszik az autósportban” – vélekedett Alonso.

Eredmények:
1. Sébastien Buemi, Nakadzsima Kazuki, Fernando Alonso (svájci, japán, spanyol, Toyota) 385 kör
2. Mike Conway, Kobajaski Kamui, José María López (brit, japán, argentin, Toyota) 16.972 másodperc hátrány
3. Vitalij Petrov, Mihail Alesin, Stoffel Vandoorne (orosz, orosz, belga, SMP Racing) 6 kör hátrány