A Forma-1-es csapatok és a sorozat vezetői Párizsban megállapodtak arról, hogy októberig elhalasztják a 2021-től érvényes új szabályok kihirdetését. Ez lesz az év, amikor teljesen új korszak indul a sorozatban, de azt még mindig nem tudni, kinek az érdekei érvényesülnek majd leginkább.

Noha sokan pont azért kezdeményezték a halasztást, hogy a nagy erőforrásokkal gazdálkodó csapatok ne tudják túl korán elkezdeni a felkészülést, ezzel kapcsolatban is felmerült ellenérv. Mégpedig az, hogy minél több a haladék, a nagyok annál inkább a saját érdekeik szerint tudják finomítani a végső szabályokat.

“Tudják, hogy megy ez: mindenki csak saját magáért beszél” – mondta Verstappen azzal kapcsolatban, hogy a 2021-es szabályok talán mégsem hoznak majd akkora forradalmat, mint amiben eredetileg reménykedni lehetett.

“A Mercedes természetesen nagyon elégedett a jelenlegi szabályokkal, szerintük keveset kell változtatni. Azok a csapatok pedig, amelyek jelenleg nem teljesítenek olyan jól, természetesen más szabáyokat akarnak, de talán kevesebb beleszólásuk van az ügybe.”

“Akinek ügyfélcsapatként Ferrari-motorja van, a Ferrarival van, a Mercedes ügyfélcsapatai a Mercedesszel. Túl sok politika van a háttérben. Egyetlen emberre lenne szükség az FOM-nél vagy az FIA-nél, aki azt mondja: oké, srácok, ezek az új szabályok, és kész.”