A csütörtökön megjelent hírekkel összhangban a Ferrari megerősítette, hogy hivatalos fellebbezést nem nyújt be Sebastian Vettel vitatott öt másodperces időbüntetése miatt. Ennek technikai oka van: az FIA szabályzata eleve kizárja, hogy ilyen büntetéseket utólag meg lehessen támadni, így a fellebbviteli testület jogalap hiányában azonnal elutasítaná a beadványt.

A Ferrari továbbra is lebegteti azonban, hogy él az újravizsgálat kérésének jogával, amire 14 napja van, vagyis a Francia Nagydíj versenynapjáig jelezheti a csapat ezt a szándékát. Ezzel csak akkor lehet élni, ha döntő új bizonyíték merül fel. Ezeket jelenleg is gyűjti a Ferrari.

“Meg vagyunk győződve arról, hogy Sebastian mozdulatában semmilyen rossz szándék nem volt. Elkövetett egy hibát, próbálta összeszedni az autót, és visszatérni a pályára” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

“Jelenleg is gyűjtjük az összes elérhető adatot, hogy új elemekkel alapozzunk meg egy potenciálisan teljesen másmilyen döntést. Meglátjuk, mire jutunk, de az biztos, hogy keményen dolgozunk.”

A rivális Mercedes csapatfőnöke nagyon nem ért egyet a Ferrari szándékaival. “Egy büntetést nem lehet visszacsinálni” – figyelmeztetett Toto Wolff.

“A legrosszabb eset, hogy az összes adat megvizsgálása után a felügyelők arra jutnak, hogy még súlyosabb büntetés szükséges, és Sebastian még több pozíciót veszít.”

“Beszéltem Mattiával, akinek meggyőződése, hogy ami történt, az nem százszázalékosan ért büntetést. Én meg száz százalékig biztos vagyok abban, hogy téved.”

“Vettel lement a pályáról, és visszatért. Belenézett a tükörbe, és Lewist a fal felé terelte. Ha Lewis nem lép a fékre, összeütköztek volna. Ezért a büntetés jogos.”