A Red Bullnak határozott célja, hogy Max Verstappent minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokává tegye, ám a Mercedes dominanciája és az RB15-ös egyelőre mérsékelt versenyképessége miatt erre idén sem látszik sok esély. A holland pilóta szerződése 2020 végig szól, ám az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko korábban elárulta, hogy az eredményekre vonatkozó kitételek miatt akár előbb is távozhat Verstappen.

Az osztrák a hétvégén a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva egyebek mellett – a Pirellikre panaszkodott keservesen – újra megpedzette Verstappen távozását is:

“Naná, hogy félek tőle, hogy Max távozik!” – mondta az olasz lapnak.

“Pillanatnyilag egyetlen futamgyőzelemre képes autó van a mezőnyben, a Mercedes. Előrébb léptünk a teljesítményt tekintve, de még mindig nem vagyunk elég gyorsak a győzelemhez” – magyarázta.

A Marko nyilatkozatát tartalmazó cikket érdekes módon kitwittelte a pilóta édesapja, Jos Verstappen is. Kanadában megkérdezték erről a Red Bull-pilótát.

“Sok minden van abban a cikkben, de én a versenyző vagyok, nem az apám” – szögezte le.

F1: Verstappen lelépésétől fél a Red Bull 1

Verstappen kérdésre ugyanakkor nem zárta ki a távozás lehetőségét, de arról beszélt, hogy hisz a Red Bull-Honda együttműködésben:

“Jól érzem magam itt, ahol vagyok, de teljesíthetünk még jobban is. Hiszek a Honda-projektben. Mindenki keményen dolgozik, hogy gyorsabbá tegyük az autót, meglátjuk, milyen szinten leszünk a következő versenyeken. Ha nő a motorerő és javul az autó egyensúlya, más lesz a helyzet.”

A Monacói Nagydíjon Verstappen a győzelemért harcolt Lewis Hamiltonnal, de a vasárnapi Kanadai Nagydíjon csak az 5. lett. Nem lepte meg az eredmény.

“Tudtam, hogy Montrealban küszködni fogunk. Tavaly versenyképesek voltunk itt, de akkor a kasztnink jobb volt a Mercedesénél és a Ferrariénál, most viszont nem mondhatjuk el ugyanezt. Nem titok, hogy javulnunk kell. A szezon kezdete óta ismert a helyzetünk, így senkit sem leptek meg az eredmények.”