Charles Leclerc ugyan a harmadik helyen célba érve megszerezte második dobogóját a Forma-1-ben, a Kanadai Nagydíj főszereplői mégis Sebastian Vettel és Lewis Hamilton voltak, akik között a győzelem sorsát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vitatható ítélete döntötte el, a brit Mercedes-pilóta javára.

A Ferrarinál is teljes mértékben erre koncentráltak, annyira, hogy a csapat el is felejtett szólni a monacóinak arról, hogy megbüntették Vettelt, pedig Leclerc kis híján a 3. helyre szorította a csapattársát, amikor az utolsó körön alig 5,3 másodperces lemaradással hajrázott. (Leclerc-t végül 6 másodperces hátránnyal intették le.)

„Nem tudtam róla” – nyilatkozta a Crash.net-nek Leclerc a futam után.

„A csapat nem tudatta velem, hogy Sebnek van egy öt másodperces büntetése, így próbáltam elkapni Lewist, de tényleg nem tudtam a büntetésről. Nem is tudom… A végén a saját versenyemmel voltam elfoglalva” – mondta arról, hogy csinált-e volna valamit másképp, ha tudja, mi a helyet.

A RaceFans.net-nek a Ferrari csapatfőnök, Mattia Binotto elismerte, hogy tényleg kiment a fejükből, hogy szóljanak monacói versenyzőjüknek is a történtekről.

„Nem szóltunk neki, hibáztunk. Nagyon el voltunk foglalva a bokszfalon, így egyszerűen elfelejtettük. Szólnunk kellett volna, de nem így történt.”

F1: Leclerc-nek elfelejtettek szólni Vettel büntetéséről 1