Habár Kimi Räikkönennel az első négy versenyen értékes pontokat gyűjtött az Alfa Romeo, az utolsó két verseny Spanyolországban és Monacóban nem sikerült túlságosan jól a hinwili együttesnek, ezért már csak a nullpontos Williamst előzi a konstruktőri kiírásban.

A finn pilóta azonban bizakodó a folytatást illetően: „A montreali pálya feküdhet nekünk, de őszintén szólva eddig nem úgy alakult az évünk, ahogy terveztük. Remélhetőleg most már működésre tudjuk bírni az abroncsokat, és az autóban rejlő lehetőségeket is ki tudjuk aknázni. Egyértelműen nem a bajnokság 9. helyén kellene állnunk.”

Egyetértett a 2007-es világbajnokkal a csapatfőnök, Frédéric Vasseur – a francia szakember szerint a Circuit Gilles Villeneuve kedvezőbb helyszín lesz a C38-as számára, amely az eddigi hétvégéken a versenyeken rendre jobban szerepelt, mint az időmérőkön.

„Magabiztosan vágunk neki a montreali hétvégének” – nyilatkozta Vasseur. – „A pálya vonalvezetése kedvező lehet az autónknak. Ráadásul itt előzni is lehet, amivel az előző hétvégéken küszködtünk a jó versenytempó ellenére.”

„Minden egyes versenyhétvégén egyre jobban értjük az autó működését, és azt is folyamatosan tanulmányozzuk, hogyan tudunk még jobb tempót kihozni belőle. De a legfontosabb az lenne, hogy legyen egy problémamentes versenyhétvégénk. Ugyanis szoros a középmezőny, az 5. és a 9. helyezett között mindössze öt pont a különbség, szóval minden hiba sokba kerül. Tudjuk viszont, hogy Kanadában jó esélyünk lehet a pontszerzésre, és ezzel feljebb tornázhatjuk magunkat az összetettben.”