A Mercedes 2010-re a Brawn GP felvásárlásával újjáalapította Forma-1-es gyári csapatát, pilótaként pedig az előző években a Williamsnél bizonyító Nico Rosberget, valamint a “nyugdíjból” visszacsábított hétszeres világbajnokot, Michael Schumachert igazolták.

Schumi a következő három idényben komoly leckéket adott fiatal csapattársának a színfalak mögötti dolgokból, Rosberg podcastje legutóbbi epizódjában a vendég Daniel Ricciardónak érdekes anekdotával érzékeltette, hogyan játszott vele a veterán.

“A Monacóban egyetlen vécé van a garázsban és az egyik ottani időmérőn, amikor lementem 10 perccel a kezdés előtt, hogy két perc alatt gyorsan elintézzem az utolsó pisilést, mielőtt beülök az autóba, ő volt bent.”

“Szóval kopogok, hiszen zárva az ajtó, mondom, hogy Nico vagyok, hadd menjek be, hiszen a szerelők is tudják, hogy ilyenkor a pilótának van elsőbbsége. Semmi reakció. Kopogok megint, semmi válasz, pedig hallom, hogy van bent valaki.”

“Odabent Michael szépen az ajtónak támaszkodva várt, figyelte az óráját, ugyanis tudta, hogy ha három perccel a kezdés előtt kilép, akkor pontosan lesz ideje beülni az autóba, beköttetni magát anélkül, hogy ártana a kvalifikációs programjának.”

F1: Schumacher még a vécén is szívatta Rosberget 1

“Én meg az ajtó előtt pánikolok, hiszen teli hólyaggal nem mehetek az időmérőre, annál rosszabb nincs is. Nem volt választásom, a sarokban álló olajosvödröt kellett használnom. A szerelők ott sürgölődnek körülöttem, én meg a sarokban intézem a dolgomat… Sikerült elintéznem, amit kellett, de a pánik az egész időmérőmre rányomta a bélyegét. Szóval ott állok a vödörnél, amikor kinyílik a vécéajtó, Michael nyugisan kisétál, aztán amint befordul a folyosóra, elkezdi szaporázni a lépteit, hiszen tudja, hogy pillanatok múlva kezdődik az időmérő.”

“Így játszott velem végig. Három évig a Elmeharcos úr mellett edződtem. Michael nem is tudatosan csinálta, egészen természetesen jött számára. Egyszerűen ilyen alkat” – magyarázta Rosberg.

A 33 éves német hozzátette, hogy bár nem volt könnyű Schumi mellett, az akkor megtanult leckék később, Lewis Hamilton mellett hasznára váltak.

“Én pont az ellenkezője vagyok ennek, nekem ezt meg kellett tanulnom. Lewis mellett különösen hasznos volt ez, mert bele kellett állnom a dolgokba, küzdenem kellett, másképp esélyem sem lett volna. Nagyon meg kellett változnom, ami nem volt könnyű, nekem nagyon tudatosan kellett csinálnom, nem jött magától. Mindig úgy voltam, hogy oké, most meg kell ezt lépnem, még ha kényelmetlenül is érzem magam, mert csak így billenthetem ki Lewist. Ez számomra a játszma része volt, nem jött magától.”