A Ferrari a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon idei legjobb eredményét hozta Sebastian Vettel 2. helyével, igaz, a német csak a 3. volt a pályán, ráadásul azt is csak annak köszönhette, hogy a mercedeses Valtteri Bottas egy defekt miatt egy helyett két kiállásra kényszerült.

Hiába remekelt az olasz csapat a téli teszteken, a Scuderia a gyenge leszorítóerő miatt a szezon kezdete óta keservesen küszködik a gumik megfelelő hőmérséklet-tartományba hozásával, ha pedig nem “élnek” az abroncsok, hiába a motorerő, nincs tapadás, így nincs tempó sem.

“Kíváncsian várom a következő három, négy öt futamot, hogy mennyit fejlődik az autó, hiszen ha sikerül növelnünk a tapadást, akkor gyorsabbak is leszünk, ilyen egyszerű ez. De ez a Tapadás úr elég jól elbújt. Nem tudom, hol lehet, de ha látják vagy megvan a száma, szóljanak neki, mert jó ideje keressük!” – próbálta humorosan elmagyarázni a gondjaikat a futam után Vettel.

A címvédő Mercedes hat forduló után 118 ponttal vezet a Ferrari előtt, míg az egyéniben a 3. helyen álló Vettel 55 pontos hátrányban van az éllovas címvédő Lewis Hamilton mögött.

A következő futam a leszorítóerőt nem igazán kívánó, a motorerőt jutalmazó montreali Gilles Villeneuve pályán lesz, ha a Ferrari ott sem tudja verni a Mercit, valószínűleg lemondhatnak az évről, legalábbis ezt vetették fel a csapatfőnöknek, Mattia Binottónak, ám ő nem ért egyet.

“Nem a kanadai verseny lesz a szezonzáró! Elengedhetetlen, hogy minden hétvégén javuljunk, meg is alkottuk a programot, amellyel az összes idei problémánkat kezelhetjük. Keményen dolgozunk Maranellóban” – szögezte le.

“Az autók ugyanazok lesznek, mint Monacóban, csak annyit tehetünk, hogy a lehető legalaposabban felkészülünk. Ahogy mondtam, nem ez lesz az utolsó verseny. Úgy gondolom, hogy jobb formában lehetünk majd Kanadában, mint Barcelonában voltunk, de egyelőre akkor is a Mercedesé a legerősebb, legjobb autó.”