Kimi Räikkönen a 14. helyről várta a 2019-es Forma-1-es Monacói Nagydíj rajtját, miután már az időmérő edzésen sem volt meg az Alfa Romeo sebessége. A 300. Forma-1-es hétvégéjén részt vevő finn futama még az időmérőnél is katasztrofálisabban sikerült, ugyanis 2007 világbajnokát csak a 17. helyen intették le.

Räikkönen a lágy gumikon indult, és nem tudott előrébb lépni a rajt után. Az első körben a Racing Point pilótájával, Lance Stroll-lal is összeért, ami aztán végképp megpecsételte a versenyét. Később a páros újra egymásra talált. “Őszintén szólva nem tudom, hogy ő látott-e engem, de nem is számít, mert úgysem tudunk itt előzni” – mondta az esetekről a Jégember.

A finn autójában elromlott a differenciálmű, ami miatt irányíthatatlanná vált az Alfa. “Párszor majdnem a falban kötöttem ki a kanyarkijáratokon, ugyanis csak az egyik kerekem forgott. Nem tudom, hogy túlmelegedett-e, vagy más volt a probléma. Azonban nem ezek a problémák tehetnek arról, hogy milyen eredményt értünk el. Itt Monacóban ha eléd kerül egy autó, az ott is marad, hacsak nem történik valami nagyobb meghibásodás.”