A 2019-es Forma-1-es szezon előtti teszteken a Ferrari tűnt az idei favoritnak, ám a vörösöknek csalódniuk kellett. Idén eddig minden futamot a Mercedes duója, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas húzott be, az olaszok pedig csak sebeiket nyaldossák, és próbálnak rájönni, mi csúszott félre annyira, hogy már a Red Bull is veszélyt jelent rájuk.

A Monacói Nagydíj előtt a Ferrari hátránya 96 pont a konstruktőri bajnokságban, és ez valószínűleg tovább fog nőni, legalábbis az eddigi eredményekből erre lehet következtetni. Nem is csoda, hogy a Scuderia már a 2020-as versenygép alapjain dolgozik, legalábbis a csapatfőnök, Mattia Binotto szerint.

“A projekt már néhány hete, illetve hónapja elkezdődött” – árulta el a szakember. “Már a következő évre fejlesztünk. Nyárra már előrehaladott állapotban lesznek a jövő évi autó tervei.”

F1: A jövő évet is kukázhatja a Ferrari? 1

Sebastian Vettel

Azért a maranellóiak nem feledkeznek meg az idei autóról sem. Ha sikeresek akarnak lenni 2020-ban, ki kell deríteniük, mi miatt szenvednek idén, és lehetőleg úgy kell megtervezni a következő Ferrarit, hogy az idei problémák ne jelentkezzenek újra. Ám egyelőre nem tudni, mi áll a lassabb tempó hátterében.

“Ha van valami, amit a jövő évben szeretnénk megvalósítani az autón, azt igen hamar le kell fektetnünk. Párhuzamosan dolgozunk az idei terveken is, mert javulnunk kell, és még sokat tanulhatunk az idei autóból is” – tette hozzá Binotto.

“Bármit is csinálunk az idei autóval, az csak javíthat a jövő évi versenygépen. Ám az új projekt nem októberben vagy novemberben kezdődik” – szögezte le a csapatfőnök.